ziua 2 – 23 octombrie

Bem o cafea,

Expoziție “Coffee Addiction”

Autor: Lavinia Gordan

Vernisajul expoziției

Marți, 23 octombrie, ora 18.00, Studio Ciorchin – Bulevardul Eroilor 21, ap. 4  

Tema expoziției

Prin proiectul “Coffee Addiction” autoarea a ilustrat în imagini pasiunea ei pentru cafea în moduri inedite.

Cafeaua, subiectul principal din proiectul “Coffee Addiction” este transpunsă în imagini în care se evidențează fie bobul de cafea sau zațul, fie cafeaua solubilă.

În imagini predomină două culori: maro și negru. Au fost folosite și accente de culoare pentru a da viață și dinamică fotografiilor. Pentru unitatea imaginilor, Lavinia a folosit fundal predominant negru.

Într-o dimineață rece de iarnă meditam în timp ce făceam un duș fiebinte la ce înseamnă cafeaua pentru mine. Este compania? Este gustul? Este scrubul care mă ajută să-mi exfoliez pielea la duș? Este mirosul? ….Din bucătărie venea izul de cafea proaspăt macinată și care mă așteaptă acolo…să o savurez. A fost un stimul pentru simțul meu olfactiv și așa mi-a fost relevată ideea de a transpune cafeaua în cât mai multe feluri creative și conceptuale.

Cafeaua e omniprezentă în viața mea deoarece mă energizează, mă exfoliază, mirosul ei mă calmează; așa că a fost suficient de importantă pentru a face proiectul despre EA. Cafeaua mea …cu lapte și scorțișoară.”

Lavinia Gordan

https://www.laviniagordan.com

Ei bine, am început devreme cu fotografia, cam de vârsta de 10 ani când am primit de la părinți un aparat pe film cu care fotografiam animale și oameni. Ani mai târziu, soțul meu mi-a dăruit primul meu aparat foto DSLR. Am urmat apoi cursurile de inițiere și formare în fotografie ale școlii Ciorchin iar în 2016 am organizat prima mea expoziție personală “Haunted New York Hotel“– cu imagini despre gloria hotelului New York din Cluj Napoca din anii ‘30 și personaje reale și imaginare care încă bântuie hotelul.

În 2017 a urmat proiectul fotografic și expoziția “Frida”– un parcurs vizual inspirat de artista suprarealistă, Frida Kahlo. Anul acesta vă prezint proiectul “Coffee Addiction”– am transpus în imagini pasiunea mea pentru cafea, în moduri inedite.

Fotografiez mult oamenii, îmi plac cu precădere portretele și detaliile. Având un background în retail/fashion, iubesc această industrie, tendințele și colecțiile acestora. De aceea, am ales să fac fotografie comercială și editorială în zona de Fashion & Beauty. Pe lânga acestea, proiectele personale sunt în zona de fine art – fantasy. Îmi place să folosesc tehnici diferite de fotografiere și să descopăr mereu abordări diferite și noi posibilități. Sunt o persoană atentă la detalii, foarte dinamică și creativă. Iubesc munca în echipă și îmi place să o coordonez, astfel încât, la final, toate elementele să se sincronizeze cât mai bine (machiaj, modele, haine, styling, tehnică etc).

Următoarele proiectele vor fi tot în zona de fine art dar cu un upgrade considerabil în ceea ce privește tehnica și resursele folosite.

Sunt mereu în mișcare, îmi place să descopăr tot timpul lucruri noi pentru a-mi menține creativitatea la cote maxime, îmi găsesc insipirația în orice: în jocurile copiilor mei, în călătorii, în oamenii pe care îi întâlnesc și obiceiurile lor, în tot ce e autentic și îmi spune o poveste.   

Parteneri

Marius Mureșan

Raisa Simionescu

Iulia Lupșan

Parteneri media

ciorchin

Contact

Ștefan Socaciu

0745 208 179

Studio Ciorchin

Bulevardul Eroilor 21, ap. 4

salut@ciorchin.ro

 

CIORCHIN
divizii ciorchin

Ciorchin - School

Ciorchin - Production

Ciorchin - Explorer

Follow us on Social Media

Facebook

Instagram

Contact